Plader og løvfald – tre ventede udgivelser

gunHermed, som altid, en ganske subjektiv anbefaling. Efteråret er lig højsæson for nye udgivelser. Jeg har forsøgt det umulige at vælge tre ud, som jeg ser særlig frem til. Valget er faldet på en debut, en transitionsplade og en genudgivelse.

Følger du diverse musikhjemmesider, blogs og pladeselskaber vil du vide, at listen over efterårets ‘independent rock’ udgivelser er både lang og kornfed. Fra de helt store kanoner som Kurt Vile og Deerhunter til mindre men mindst lige så fremragende som Protomartyr, Ought, Sean Nicholas Savage og Woolen Men.

Alle disse glæder jeg mig voldsomt til. Jeg har alligevel valgt tre andre ud i denne anbefaling. Nogle underdogs måske. Vi starter med debuten.

Sheer agonySheer Agony hedder et lille band fra Montreal. Efter at have udgivet en 7″ tilbage i 2012 forsvandt bandet nærmest helt. Nu et par år efter dukker Sheer Agony op igen med et helt album. Titlen er ‘Masterpiece’ og det lille Captured Tracks sideskud Couple Skate Records har lugtet den gode dunst og udgiver pladen. Stilen er beskidt powerpop med glam-agtige jubelmelodier. Hvert fald at dømme efter singlen ‘I Have A Dream’, som er den sang hvorfra min forventning til dette album udspringer. Catchy, corny og et instant hit. Desuden plejer Couple Skate Records at have en skudsikker god smag.

_______________________________________________________

gunEt mere længerevarende kærlighedsforhold har jeg til næste anbefaling. Det drejer sig om det Olympia nu Los Angeles bosatte band Gun Outfit. De to primære i gruppen er parret Carrie Keith og Dylan Sharp. Siden 2009 har de skrevet små skrøbelige sange. Først hurtige og skæve med punk-kant, men med årene mere tilbagelænede americana inspirerede og helstøbte størrelser. Senere denne måned kommer deres nye LP ‘Dream All Over’. Bandets nye pladeselskab Paradise Of Bachelors (Steve Gunn, His Golden Messenger) har lagt tre sange fra pladen ud og at dømme herfra, fortsætter bandet transitionen mod en endnu mere tilbagelænet lyd fra USA’s store vidder.

_______________________________________________________

Something_to_Do_Cover_ADA_900Sunday Painters var et australsk art-punk band, der fra 1981-1985 udgav en række synth-drevne minimalistiske plader i små oplag. Med genudgivelserne af Flying Nunn bagkataloget og et væld af nye guitarpop og punkrock grupper fra Australien og New Zealand er indieverdenens øjne i tiden særligt vendt mod det sydøstlige Stillehav. Også New Yorker pladeselskabet What’s Your Rupture? (Parquet Courts, Royal Headache) har ørene denne vej. De har fået lov at genudgive to klassiske Sunday Painters album og en compilation. Fra gruppens debut LP Something To Do (1982) har What’s Your Rupture? lagt titelnummeret op til stream. Lige præcis nok til at få mig til at glæde mig vanvittigt til denne genudgivelse. Her kan man høre at Total Control ikke er det første australske band til at blande stærke synthbårne melodier med rå garagepunk.

_______________________________________________________

Troels W Thomsen

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s