Årets bedste udgivelser – Vol. 2

en halv MED SKRIFT2En top 8 blev det til herfra. Allerede nu mindes jeg udgivelser, som i virkeligheden lige så godt kunne have sneget sig til en plads, men sådan vil det vist altid være. Her er lidt godt og blandet, alt sammen noget med guitar.

 

 

 

Cindy Lee – Act of Tenderness

(CCQSK records)

CINDY-LEEViet Cong er i løbet af 2015 blevet folkeeje. Patrick Flegel, tidligere bandkammerat med 2/4 af Viet Cong (fra Women), har gået mere stille med dørene siden Womens kedelige opbrud i 2011. Han har slået sig ned i Vancouver, hvorfra han har luftet projekterne Androgynous Mind og Cindy Lee med nogenlunde små armbevægelser. Ikke desto mindre meldte Cindy Lee tidligere på året, at en debut LP ville se dagens lys 26. december. I mellemtiden har Flegel selv delt den digitale version af albummet via et dropbox link. Albummet består af simple popsange med Flegels spæde stemme i centrum, godt svøbt i rumklang, støj og kælderlyd. En virkelig uventet stærk og bevægende albumoplevelse. Lige dele smuk og ubehagelig. Et underspillet festmåltid for fans af frivillige vinterdepressioner og Womens mere afdæmpede bedrifter.

________________________________________________________
Spray Paint – Punters on a Barge

(Homeless records)

a2685075067_10Spray Paint er sådan et befriende bekendtskab. De går ikke på kompromis som andre bands. De har det ok med at være en relativt ubehagelig lytteoplevelse. De gør tingene på deres egen måde. De lyder lidt af garage, lidt af no-wave og lidt af noget ubestemmeligt. Hvis man først giver sig hen til dem, kan det være svært at undslippe igen. Det er deres seneste udspil, Punters on a Barge, et rigtig godt eksempel på. Jeg ynder at tænke om Spray Paint som lyden af misantropi.

________________________________________________________
Tile Breaker – EP

(100 records)

tile breakerÅrhus er en dejlig by med dejlige musikalske indslag som på det seneste synes at blive bedre og bedre for hvert år. Årets udgivelsesmæssige danske højdepunkt er Tile breakers debut EP, som udkom på nystartede og ligeledes århusianske 100 records tidligere på året. De tre medlemmer har fortid og samtid i bl.a. Transit Pop, Tears, Cola Freaks, Happy Hookers for Jesus og Snaredrum men lyder ikke som nogen af delene. Langsomme, modløse sange der danner indre billeder af snelandskaber.

________________________________________________________

Deerhunter – Fading Frontier

(4AD)

Deerhunter-Fading-Frontier640Jeg elsker Deerhunter, men jeg elsker visse sider af Deerhunter højere end andre. En stor koncentration af disse sider har fundet sammen på Fading Frontier. Det forrige udspil, Monomania, ramte mig aldrig helt, så det har været en tiltrængt gensynsglæde med et tilbagelænet og poppet Deerhunter. Må der komme meget mere af den slags.

________________________________________________________

Viet Cong – s/t

(Jagjaguwar)

53944b3fViet Cong var ansvarlige for min første musikalske optur i 2015. Jeg har været voldsomt glad for Women, som var en slags forgænger for Viet Cong. Derfor var det med lige dele begejstring og bange anelser, da jeg gav mig i kast med Viet Congs selvbetitlede debut album. Heldigvis lød det slet ikke som Women og viste sig at være et vildt godt album. 80’er dystopi og fængende sange.

________________________________________________________
Ought – Sun Coming Down

(Constellation records)

1443650546178Ought skal have credit for at skubbe til min måde at lytte musik på, uden at de gør særlig meget. Deres sange er rimelig konservative i opbygning, så ens opmærksomhed kommer på et tidspunkt til at træde lidt vande og man begynder at dvæle ved selve lyden af Ought. Lyden af fire poler der mødes. Faktisk er lytteoplevelsen bedst, hvis man bare tager Tim Darcys ord for gode varer og lader hans musikalske væbnere stryge sig skiftevist med og imod hårene.

________________________________________________________

Diät – Postitive Energy

(ADAGIO830)

a3327239158_5Jeg fik anbefalt tyske Diät af tre venner uafhængigt af hinanden på samme uge, så da jeg fik chancen, købte jeg deres plade uden forbehold. Alle otte sange er stærke sager, som ligger sig nogenlunde i liga med bands som Total Control og Sievehead. Pladen vokser stadig på mig for hver gang den kommer på.

________________________________________________________

Sheer Mag – II 7”

(Katorga Works)

a4036148475_10Hvis man ikke allerede er godt igang med Sheer Mag, kommer hermed de varmeste anbefalinger. Sheer Mag har gang i alle mulige vilde (fortrinsvist 70’er-skuende) referencer, som de tilsætter kassettebåndslyd, diy æstetik, vild sangskrivning og ligeledes vild kvindevokal. Tilsammen får man lyden af det festligste rockband i mands minde.

 

Godt nytår!

Tobias

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s