Koncertguide: September

dead-c

Sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj afsted, synger CV Jørgensen. Nu står der september i kalenderen, og alt det lette sommersjov er snart blot et hyggeligt minde. Men hey efteråret er også lig med en ny koncertsæson, og den ser solid ud. Allerede i aften går det løs på Jazzhouse, og dernæst følger en lang række fine, underfundige og yderst interessante koncerter. Vi fremhæver vores september favoritter her.


Yung + Clarissa Connelly + Pardans

Jazzhouse, torsdag d. 1. september, entre 120 kr

YungYung behøver ingen nærmere introduktion på denne side. Vi har været omkring den unge
aarhusianske punkgruppe af flere omgange, og glæder os til at se dem live for første gang i Jazzhouses lokaler. Tidligere på året udgav Yung deres internationale debut plade, A Youthful Dream, på amerikanske Fat Possum. Med albummet under armen har Yung været Europa rundt et par gange og spillet et utal af koncerter – også i USA. På Jazzhouse får Yung support af den den eksperimenterende popsanger Clarissa Connelly og punkgruppen Pardans.

____________________________________________________________

Franske Piger + Lød + Martin Hasfeldt

Salon:Pissior, Christianias Børneteater, lørdag d. 3. september, entre: 50 kr

franskeTil Salon:Pissoirs arrangementer er det altid muligt at lægge ører til noget af det, der rykker under overfladen herhjemme lige nu. Lørdag den 3. september er sådan en aften. Ud af popkollektivet Vellness kommer gruppen Franske Piger. Både gruppen og kollektivet som sådan har fået ros for deres hyldest til og opdatering af blød pop som det lød i Aarhus og omegn i 80’erne. Gentagelser, detaljer og små overraskelser er definerende for gruppen Lød. Deres afsæt er en bund af krautrock-rytmer, der overrisles og skæres af dissonante postpunk riffs og messende dansk vokal. Gruppen spiller ikke ofte, men når de gør, er de værd at cykle efter. Sidste del af denne raket i tre dele er ambient-musikeren Martin Hasfeldt, der med spoken word og knasende lyd sætter stemningen.

https://www.facebook.com/events/1747751935494175/

____________________________________________________________

Jeffrey Lewis & Los Bolts (US) + Sternberg & Mads Egetoft

Spillestedet Stengade, 8. september, entre 80/100 kr

jeffreyJeffrey Lewis er en historiefortæller, trubadur og kunstner. En undergrundshelt fra New York, der vender den til tider selvhøjtidelige folk-genre på hovedet og tager et humoristisk afsæt i stedet. Jeffrey Lewis udgav tidligere på året pladen Manhattan på Rough Trade Records. En personlig plade med afsæt i Lewis’ barndomskvarter. Sidst Jeffrey Lewis gæstede København, var det på Loppen, hvor han medbragte en stak tegninger, der passede til sangene som blev leveret mens Jeffrey pegede og sang. En anderledes og helt særlig oplevelse. Nu er han tilbage og denne gang på Stengade. Som Support spiller forfatteren og digteren Sternberg med saxofonisten Mads Egetoft. 

https://www.facebook.com/events/1747751935494175/

____________________________________________________________

Festival Of Endless Gratitude

Enghavevej 80-82, 15.-18. september, partout billetter 225 kr.

14021481_1027273867342519_2677754865976497408_nFestival Of Endless Gratitude fandt sted for første gang i 2008 i Vermont, som en slags farvelfest for danske Troels Mads, der besøgte og dokumenterede free folk musikere i den nordøstlige egn af USA. Som en afskedsgave fik Troels Mads festivalen overrakt og satte den op for første gang på dansk jord året efter. Siden da har denne transatlantiske venskabsfestival budt på årlige oplevelser for alle med hang til eksperimenterende musik. I år er ingen undtagelse. Programmets mest prominente navn er det legendariske støjrock/avantgarde band Dead C fra New Zealand. Line-up’en er ikke komplet endnu, men tæller ligeledes Arpanet (US), Bob Theil (UK), Chalaque (UK/US) og Peter Bonneman med Magnus Knudsen (DK). Hold øje med festivalens facebook for updates: https://www.facebook.com/events/952232698225138/

____________________________________________________________

Terry (AUS) + Less WIn + Planet Y

Mayhem, lørdag den 17. september

terryDet kører godt for den australske punkrock scene i disse år. Bands som Total Control, Royal Headache og Scott & Charlene’s Wedding har holdt os på tæerne og begejstrede. Men der er selvfølgelig meget mere at komme efter. Gruppen Terry er eksempelvis værd at holde øje med. kvartetten tæller medlemmer fra netop Total Control, men også fra indierockgruppen Dick Diver og garagesmadder bandet UV Race. I Terry spiller de en slags art punk, der vækker minder om slut 70’erne, hvor punken begyndte at stikke i alle retninger. Deres debutalbum udkom på engelske Upset The Rhythm for få dage siden, og i den forbindelse tager de en tur rundt i Europa – og kommer forbi Mayhem. Supporten står Less Win og Planet Y for.

https://www.facebook.com/events/172744393159275/

______________________________________________________

Chris Cohen (US)

Vega, lørdag d. 17 september, entre: 145 kr. & Tape, søndag den 18. september, entre: 80 kr.

chrisSolskinssløv, slentrende gennem byen eller liggende i græsset på en bakketop, mens skyerne siver forbi. Amerikanske Chris Cohen synes at skrive musik særlig egnet til at spankulere målløst rundt og forsvinde ind i tankerne med blikket rettet ud i luften. Han har tidligere spillet med det jævnt gakkede band Deerhoof, men som solist tager han os med tilbage til 60’ernes og 70’ernes rock/pop kanon, mens hans fine vokal og tilbagelænede stil tilføjer løjerne noget særligt og personligt. Chris Cohen gæster både København og Aarhus i forbindelse med udgivelsen af hans seneste album As If Apart (Captured Tracks). Et album der har fået gode anmeldelser, og som her på siden har været en af årets favoritter.

____________________________________________________________

Foto top: Dead C

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s