Koncertguide: Oktober

merche

 

Vi har kigget oktober i kortene, og det ser godt ud. For når vinden tager fat og kulden bidder, betyder det også, at koncertsæsonen for alvor er i gang. Oktober måned byder på ikke så få ganske svedige udenlandske bands, der er ude for at vinde sjæle med nyt materiale under armen.  Vi anbefaler storslået amerikansk DIY rock, en norsk goth-fe, brit-kraut, postpunk fra down under, en favorit festival i Aarhus og meget mere. Læs med

Lappland præsenterer: Ulrika Spacek (UK) + Lød

Spillestedet Stengade, lørdag den 8. oktober, entre 70/80 kr 

ulrikaPå lørdag styrer vi løjerne på Stengade, og har booket god musik til dit ansigt. Engelske Ulrika Spacek blander mange fine rocksubgenre i deres medrivende indierock. Repeterende rytmer og støjende guitarer er kendetegnende, men også britpop- og Velvet Undergrund-klingende melodier er at finde på Ulrika Spacek’s debut plade ‘The Album Paranoia’ der udkom for få måneder siden på Tough Love Records (Yung, Communions, Girls Names). Gruppen har fået rigtig fine anmeldelser hjemme i England og er blevet spillet flittigt på BBC 6 (den ægte P6Beat). Support er det hemmelige band Lød. Fra tid til anden giver de koncert, og hver gang henrykker de. Gruppen spiller dansksproget krautrock-inspireret postpunk med overlegne detaljer og pludselige grooves. Lappland siger: kom på Stengade på lørdag. Vi spiller lidt plader før og mellem koncerterne.

_________________________________

Flux Festival 2016: Sjæl i Flammer + Modest + Maizena + Gents + Holm + Caribisk m.fl. 

TAPE og Teatergruppe 38, 13.-15. oktober, entré 150,- partout (torsdag: 80,- fre-/lørdag: 100,-)
14352163_1135851116481477_5564371029382709828_oFestivaller findes der efterhånden en brutal mængde af, og tit og ofte følger der en ligeledes brutal sum penge at skulle smide herefter for at besøge en af disse. Bare ikke med den moralske smukfest: Flux Festival. Flux Festival har, med deres arrangørmæssige innovation og en smagssans umulig at fucke med, i løbet af de seneste år udgjort nogle af de mest bevægende, mest uudsletteligt mindeværdige aftener på jorden indenfor Ringvejen. Det er absurd og grænsende til det mest latterlige ufattelige, at man for 150 skurkeagtigt få kroner, kan få så omfattende og et nærmest undervisende indblik i det land der ligger og hedder ”dansk musik lige nu og her”. Jeg kan ikke understrege vigtigheden af det her arrangement tilstrækkeligt, og håber, at alle giver sig selv lov til paradeløst, forførisk at flyde rundt i tre perfekt tilrettelagte aftener fra d. 13. oktober.

_________________________________

Vellness Night: Pardans + Clarissa Connelly + Sjæl i Flammer + Kvindekamp

Spillestedet Stengade, fredag d. 21. oktober, entre 60 kr i forsalg, 75 kr i døren.

vellnessMusikkollektivet Vellness har inviteret egne og andre artister til en aften på Stengade, hvor nye strømninger i dansk rock og pop er i centrum. Pardans er en rockmusikalsk ud-af-kroppen-oplevelse med blæs, violin og frådende guitarer som en opspændt Nick Cave i de gamle dage. Clarissa Connelly derimod spiller højstemt og samtidig skrøbelig elektronisk popmusik. Vellness kollektivets to egne artister gør sig i henholdsvis naiv dansksproget popmusik ( Sjæl I Flammer) og ‘Flotte melodier i sange om barndom, ungdom og voksenliv. En god blanding af smæk på og hjerteskæring’ (Kvindekamp). Tag pulsen på noget nyt og dansk. Lappland approved.

_________________________________

Merchandise (US) + EZTV (US)

Spillestedet Stengade, torsdag d. 27 oktober, entre 100 i forsalg, 120 kr i dør.

merchMerchandise er et særligt rockband. Med afsæt i hardcore punk miljøet i Florida har Merchandise udgivet seks albums – senest A Corpse Wired for Sound (4AD) for få dage siden. Deres musik tog dog fra starten en helt anden retning end de tre bærende musikeres tidligere projekter. I Merchandise er der plads til store melodier – til rigtige rocksange. Inspirationen hentes mange steder fra, men stemningen er storslået og klinger i retningen af The Cure og Echo And The Bunnymen om end gruppens albums har ret forskellige udtryk. Fælles for de fem første er, at de er indspillet af bandet selv på bedste DIY vis. A Corpse Wired for Sound er det første studieindspillede album – og det lyder virkelig godt. Vi glæder os til at se dem live! Med sig bringer de landsmændene EZTV, der spiller klassisk guitarpop hen ad 60’ernes storhed, skåret over en mere moderne indierockskabelon.

_________________________________

Jenny Hval

Jazzhouse, lørdag d. 29 oktober, entre 140 kr

jennyDrag mod indre by denne lørdag, til de fine lokaler i Jazzhouse og oplev den mærkværdige sangerinde Jenny Hval. Mærkværdig i den forstand, at Jenny Hvals eksperimenterende, gotiske popmusik er værd at lægge mærke til. Hendes musikalske afsæt er oprindeligt i metalmusikken, men under forskellige aliasser har Jenny Hval fundet et helt særligt udtryk, hvor personlige tekster om blandt andet seksualitet, køn og død møder store synthflader, strenge, klokker, elektroniske rytmer og gyngende ekkoer. Ej at forglemme er Hvals lyse, fyldige vokal, der er musikkens mest fremtrædende instrument. Jenny Hval har for få dage siden udgivet albummet Blood Bitch på Sacred Bones. Gå ikke glip af en af tidens mest spændende eksperimenterende popmusikere.

_________________________________

Lappland præsenterer: Gold Class (AUS) + Less Win

Spillestedet Stengade, mandag den 31. oktober, entre 40 i forsalg/50 kr i døren

gold-classVi har fornøjelsen af at præsentere et af vores absolutte danske favorit bands, Less Win og deres ligesindede australske venner i Gold Class. Sidst nævnte er ganske sikkert et nyt navn i en dansk kontekst. Gold Class har base i Melbourne og spiller rock. De har snuppet den let fræsende guitarlyd fra Jawbox og Fugazi, rytmesektionen fra Gang of Four eller Joy Division med en vokal et sted mellem Morrissey og Glen Danzig. Retfærdige referencer eller ej, Gold Class skriver vedkommende og medrivende postpunkede rocksange, som vi glæder os til at præsenterer for hjemlige ører. Den danske postpunk trio LESS WIN udgav fornyeligt albummet Trust (The Big Oil Recording Company), som de har turneret flittigt med rundt om i Europa. På pladen viser Less Win nye sider af sig selv med større og mere varierede sange, der stadig udspringer af aggressiv postpunk kombineret med demonstrativ no-wave støj. Albummet fik det legendariske engelske musikblad Uncut Magazine op at køre, og gav albummet 8 ud af 10 mulige i deres anmeldelse. Desuden er Less Win et genialt live band. Også på en mandag.

_________________________________

Foto øverst. Da Merchandise forleden spillede i Floridas svar på Go’ Morgen Danmark: http://www.undertheradarmag.com/news/watch_merchandise_perform_lonesome_sound_on_a_local_florida_morning_show

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s