Mixtape vol. 6

foto (15)I dag er det fredag den 5. juli. Datoen markerer ikke nogen helligdag, det er stadig en dag for tidlig til at være weekend, og egentlig er det bare en ganske normal fredag. Og dog. For de københavnske gader er tomme, forladte, vendt i ryggen af deres eget folk. Alle er draget bort for at tage på Roskilde festival. Som én af dem der har valgt kun at besøge festivalen en enkelt dag i år, betyder det, at jeg konstant bombarderes med artikler, anmeldelser, guides osv. fra Roskilde uden selv at være en del af det. Diverse musikmedier er mildest talt en anelse ensporet i nyhedsstoffet i disse dage. Derfor er dette mixtape alt andet end Roskilde, men dog stadig inspireret af dét Roskilde nu engang er; nemlig en musikfestival, og det bliver næppe meget bedre end det. Så hvis du er hjemme – eller på Roskilde for den sags skyld – og overvejer at udvide din festivalshorisont, så følg (og lyt) med her, hvor jeg vil rejse rundt i Europa til 8 af de bedste festivaler, der afholdes de næste par måneder.

_____________________________________________________________

Les Eurockéennes (Parquet Courts)

I starten af juli er vi blevet så træt af den danske sommer (der er nogenlunde så forudsigelig som en fuld maniodepressiv) at vi pakker tasken og tager sydpå. Solen er selvfølgelig en vigtig motivation i hele dette foretagende, men musikken er skam ikke helt uvæsentlig. Hvis vi stopper vores rejse lige just efter, vi har krydset den franske grænse, er vi i Belfort. Og her sker ting og sager. Les Eurockéennes foregår fra den 4.-7. juli og kaldes ‘den franske Glastonbury’ blandt kendere, og det er ikke helt uden grund, da festivalen trækker både større og mindre navne til for at behage den rock-glade festivalsgænger. Af større kaliber kommer bands som Tame Impala, Dinosaur Jr. og My Bloody Valentine, men også mindre – Lapplands-kendinge – navne som Parquet Courts, Red Fang og Fidlar kommer og giver deres for, at ens fester forbliver rockende.

_______________________________________________________________

Dour Festival (Holograms)

Nu går turen nordvest langs den franske grænse, indtil der er tilbagelagt lidt under 500 km, hvorefter der drejes stik nord. Endestationen er den belgiske by Dour, hvor festivalseventyret fortsætter. Selvom den klassiske forestilling om Belgien indebærer chokolade og bajere, der gerne slår én af stolen efter tre slurke, er det langt fra det eneste, landet har at byde på. Den 17.-21. juli er Dour festivalen et godt bevis på, at der er styr på musikken også. Med 24 år på bagen og et første line-up i 1989 på 5 artister er Dour kommet langt siden sin fødsel. All-time favorites som Thee Oh Sees og White Fence betyder en guldstjerne herfra, og så er der jo også bare lige alt det andet gode, ren og skær fråds, som eksempelvis canadiske Suuns, svenske Holograms og irske And So I Watch You From Afar.

________________________________________________________________

Positivus (Parára)

Hvis nu tanken om Belgien skræmmer én fra vid og sans, er der et fremragende alternativ på akkurat samme tidspunkt (19.-21. juli). Dette alternativ er dog af en anelse joker-lignende karakter. Positivus er en festival i Letland og dagens sorte får. Sidste år vandt festivalen British Festival Guide’s pris som Europas bedste festival. Efter sigende skulle dette have noget at gøre med dens helt unikke charme og så beliggenheden, der både er nær hav, by, mark og skov. Af større navne spiller The XX, Sigur Ros og Two Door Cinema Club; ikke nødvendigvis noget, som ville være et must-see for vores vedkommende. Men programmet er proppet til randen med sjove navne, man absolut aldrig har hørt om før – sågar nogle, man slet ikke kan udtale. Positivus er med andre ord en festival, hvor vi kan tage tingene, som de kommer og ikke stresse over, at vi skal nå forbi fire forskellige scener på 45 min. Som navnet indikerer, er det noget med at tage ‘ja-hatten’ på og følge med strømmen – i lige akkurat det tempo, der giver mening. Eksempelvis gjorde jeg mig pludselig en herlig opdagelse, mens jeg sad og researchede festivalen. Jeg fandt nemlig Parára fra Riga, og det var et uventet, men glædeligt, fund.

________________________________________________________________

Bryggerfest (Snaredrum)

Hvis nu hverken Belgien eller Letland lokker, og pungen ser en anelse tynd ud midt i juli, er der jo heldigvis en tredje – mere hjemlig – festival, vi kan ty til. Vi har sagt det før, men vi siger det gerne igen: Bryggerfest (19.-20. juli). Det er havnekoncerter i smilets by med nogle af de sødeste bands i Danmark, herunder Snaredrum, Bed Bugs, Orphans, Happy Hookers for Jesus, Less Win og Fright Eye. Meget mere kan man ikke forlange af en vellykket festival – nå jo, et lavt prisniveau, og det har de sørme også klaret (70 kr.). Tag en god ven under armen, nyd at Danmark jo egentlig kan ret meget på musikfronten, smid en stak bajere i en rygsæk og hyg dig i et par dage. Det behøver jo ikke være stort, ekstravagant eller dyrt – så længe musikken holder, så er det en festival, der holder.

________________________________________________________________

OFF! (Metz)

Efter tre ret omfattende og forskellige festivalsoplevelser er det vigtigt at tage en puster. Så der er lavt blus på festivalsfronten indtil den 2.-4. august, hvor det til gengæld koger godt op igen. Polen er nu destinationen, og det betyder lidt afslapning til det kære Dankort, som sikkert allerede er blevet luftet en gang eller 27 for mange i løbet af sommeren. Polen er nemlig billig, men kvaliteten af, hvad vi får for pengene, er absolut ikke ringere af den grund. OFF festivalen i Polen er nok en af de bedste festivaler i Europa (synes vi). Med et line-up der inkluderer blandt andet Metz, Deerhunter, Dope Body, Jens Lekman, Julia Holter og Woods, billige priser, sjove mennesker og andet godt, er det et noget nært et must for denne sommer. Kom afsted da!

________________________________________________________________

Way Out West (Tame Impala)

Way Out West betyder i denne kontekst helt op nord og en rejse på godt 1300 km fra Polen. Nu er der svensk grund under fødderne i Göteborg til en af de største indie-festivaler i Europa, som foregår fra den 8.-10. august. Friske navne på denne festival er eksempelvis Ducktails, Neil Young & Crazy Horse og Pissed Jeans og udover disse kommer ydermere tonsvis af gengangere fra de førnævnte (og efterfølgende) festivaler, heriblandt Goat, Julia Holter, Mikal Cronin, Unknown Mortal Orchestra og Tame Impala. Her er der ingen tid til hvil eller afslapning, men derimod løb fra den ene koncert til den anden samt endnu en ordentlig omgang demotiverende tæv til den svindende opsparing. Heldigvis er der mange gode oplevelser i vente, så økonomien og de trætte ben vil begge lide i den gode sags tjeneste.

________________________________________________________________

Lowlands (Goat)

Vi zigzagger en gang mod syd igen og ender i Biddinghuizen, Holland og skruer tiden godt en uge frem til den 16.-18. august. Efterhånden er de mange koncerter ved at tære på vores kræfter, men med de navne som Lowlands disker op med, er en koncert eller syv ikke for meget oveni hatten. Alt fra hardcore punkrock Cerebral Ballzy (som morede Lappland sidste år på Roskilde) til world-musikerne i Goat til sart folk med Sam Amidon (som ligeledes fik thumbs up sidste år på Roskilde) gør Lowlands til en alsidig festival, som dækker vidt og bredt, højt og dybt. Her et godt stykke henne i august lakker sommeren for alvor mod dens ende, og mon ikke en lille rystetur godt rundt i diverse musikgenre kunne være en god måde fejre dens snarlige afslutning.

________________________________________________________________

Incubate (The Yawns)

Af ren og skær dovenskab afsluttes festivalsturen i samme land, som vi lige har været i. Kun 140 km væk i Tilburg og på samme tidspunkt (16.-22. august) afvikles Incubate, en festival som på alle tænkelige måder egner sig til at være en afslutning på denne forrygende festivalssommer. For 80 € får man en hel uge med musik, herunder Built To Spill, A Place To Bury Strangers, Psychic Ills, White Hills og The Yawns og meget, meget mere. Festivalen startede oprindeligt i 2005 som en to-dagsfestival dedikeret til undergrunds hardcore og punk. Siden da er den vokset sig fem dage større og kan nu bryste sig af at have mere end 200 navne på plakaten. Slutteligt er der ikke så meget andet at sige end tak for turen, festen og musikken!

________________________________________________________________

/Kim

En tanke om “Mixtape vol. 6

  1. lekarz weterynarii Strzelin

    It is also very important to do this before the need for a veterinarian arises, such as in a medical emergency.
    For small to large practices and everything in between, you are going to need diagnostic tools, such as vet digital
    x-ray, which can be scaled to fit your particular practice’s needs. For example, did you know it’s possible to rent lists of affluent pet owners in your area.

    Svar

Skriv en kommentar