Ceremony og Ceremony

Et navn er en måde at identificere en person, en ting eller et band. Mit navn er eksempelvis Troels. Når nogen kalder “Troels”, så reagerer jeg. Forstyrrende bliver det først, når der en sjælden gang imellem er flere Troels’er samlet. Irriterende nærmest.

Et problem grupperne Ceremony med garanti også har. Der er nemlig to af slagsen. Det ene er mest til punkrock på den hardcore måde og er endt i samme båd som Thurston Moore og andre indie-legender. Det andet Ceremony kommer snart til Danmark med deres popsange indpakket i lag af tåget guitarstøj.

_______________

Med det roste album Rohnert Park gjorde Ceremony (punkbandet) fra området omkring San Francisco bugten sig for alvor bemærket blandt det bredere publikum. Deres indignerede hardcorepunk med en yderst vred vokal i front formåede alligevel at komme godt ud i krogene, og de skabte en varieret punkplade om hjembyen Rohnert Park. Sidste år gik Ceremony planken ud og forlod punkselskabet Bridge 9 for at tilslutte sig Thurston Moore, Yo La Tengo, Girls og ligesindede plankegængere Fucked Up på Matador Records. Et ægte indie-pladeselskab. For få dage siden kom debut-LP’en på Matador kaldet Zoo.

Kan et band som Ceremony foretage den samme transformation fra hemmelig nichegruppe til indie’ernes nye punkband som Fucked Up gjorde det? Svaret svæver i vinden. Modtagelserne har været blandede, og flere beskriver det nye album som ordinært, og noget som et hav af garage og punkbands kunne have kreeret. Anywho, så lyt eller download nummeret Adult fra den nye plade Zoo herunder.

_______________

Endnu mere aktuelle er Ceremony – shoegaze/pop/støj-duoen. De kan nemlig opleves live torsdag den 15. marts på Drone.

Med et mørkt univers, hvor understrømme af forvrængede guitarer sendt gennem mængder af effekter skaber en drømmende dis om de forførende popmelodier, lægger Ceremony sig i slipstrømmen af 80’ernes nyskabende støjpop-grupper som Spacemen 3 og Jesus and Mary Chain. Ceremony er et band der med sin elektriske, sugende lyd egner sig til at blive hørt højt. At beskrive dem som et støjpop-band er dog ikke helt fair. De er nærmere et popstøj-band, for melodierne er det konstante omdrejningspunkt for duoen fra Virginia. Deres album Rocket Fire fra 2010 fik flotte anmeldelser hos både Tiny Mix Tapes og danske Undertoner, og ligger fint i forlængelse af de to musikeres tidligere band Skywave. Lyt til Someday fra Rocket Fire herunder.

_______________

Ceremony og Ceremony. Så skulle der være styr på det.

//Troels

Advertisement

2 tanker om “Ceremony og Ceremony

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s