Bryggerfest

brygger“Forestil jer en koncert i Randers Regnskov, minus alle de noia’rn dyr, med en bar, god musik og gode mennesker”. Omtrent sådan bliver den nye aarhusianske punkrock-minifestival Bryggerfest. Buster, Casper og Mikkel fortæller her om initiativet, der sætter fokus på punkscenen i Aarhus og som bygger på en grundholdning om, at alle kan starte en festival.

I øvelokalefællesskabet på Bryggervej i Aarhus Nord øver to af de tre arrangører Casper Skou og Mikkel Holm med deres respektive bands. Det er her mange af byens nyere punkbands øver og derfor et oplagt sted for de tre at afholde deres nye festival. At den nu ender i en økologisk bio-dome på Aarhus havn, var ikke en del af planen. 

“Festivalen bliver ikke afholdt på Bryggervej 30 alligevel på grund af inkompetente slipse-idioter fra DOMIS A/S, som er udlejer af grunden. Men fuck dem, vi har heldigvis fået muligheden for at afholde Bryggerfest i Dome Of Visions på havnen i Aarhus, som faktisk gør festivalen endnu mere spændende.”

Do It Yourself Aarhus

Bryggerfest er en måde at samle en række lokale, københavnske og skandinaviske bands, der deler en fælles tilgang til musik. I lighed med Posh Isolation i København og Af Med Hovedet kollektivet i Svendborg/Amager har der i Aarhus grupperet sig en samling postpunk, punk og hardcore bands synkront med koncert initiativet Raum Eins og pladeselskabet Vulgar Deformity.

dome of“Der er en del lokale bands, der spiller til Bryggerfest 2013, som også er en del af den scene, der flere gange er blevet omtalt som den spirende DIY scene i Aarhus. Og det er første gang, at alle disse bands spiller til det samme arrangement”. 

Hvad der skal til

Fra grunge-tung postpunk i Happy Hookers For Jesus til Fright Eye’s maniske garagerock feber og Snaredrums spinkle 90’er indie løber en tynd rød musikalsk tråd. En tråd der binder dem og de andre bands på festivalen sammen. Men hverken den musikalske eller den geografiske fællesnævner er det vigtigste kriterium for de 12 bands Buster, Ask og Mikkel har booket.

“Jo genremæssigt er der en rød tråd igennem vores bookinger af bands, men det er ikke noget, som vi har tænkt yderligere over. Det vigtigste er, at vi alle tre kan lide bands’ne. Alt andet er irrelevant.”

Selvbygger

For arrangørerne er den rigtige mavefornemmelse omkring festivalen helt central. Udefrakommendes interesser skal ikke spolere den vilde følelse af at banke en festival på benene selv.

“Når man først opdager at man kan gøre det hele selv, så er det jo en helt ny verden, der åbner sig for en. Man kan selv lave et band, man kan selv optage sit band, man kan selv udgive det, man kan selv booke shows, man kan selv planlægge tournéer, og der er ikke nogen som helst til at fortælle en, hvordan man skal gøre det”, fortæller Mikkel Holm.

Han uddyber: “vi finder en vis ro i at vide, at alt hvad der sker, det er noget, som vi har haft 100-procent indflydelse på. Og så er det jo også en fantastiske følelse at være med til at skabe noget, hvor vi ved, at det ikke var sket, hvis vi ikke havde besluttet os for at gøre det.”

Bryggerfest 4life

Arrangørerne regner med mellem 100 og 150 deltagere til Bryggerfest, der finder sted fra den 19.-20. juli på havnen i Aarhus. Planen er samtidigt at gøre Bryggerfest til en tilbagevendende begivenhed.

“Hvis det går godt i år, og hvis vi har pengene og overskuddet til det, så kommer der også Bryggerfest i 2014. Der skal desuden også være nogle nye navne, som vi har lyst til at booke. Men vi har allerede i år været tvunget til at fravælge mange fede bands.”

Bryggerfest foregår i Dome of Visions på Irmaa Pedersens gade, Pier 4, den 19. & 20. juli. Festivalen koster 70 kroner.

Line-up:

Dark Times (Norge)

Urbanoia (Norge)

Bed Bugs (Aarhus)

Happy Hookers for Jesus (Aarhus)

Fright Eye (Aarhus)

Less Win (København)

Orphans (København)

Snaredrum (Aarhus)

Narcosatanicos (Aarhus)

Double Space (Aarhus)

Tall Can (Aarhus)

Fossils (Aarhus)

Samt DJ’s Ane & Mette, Kristoffer Söndergaard, Matias Gulvad & Gold Soundz og mulighed for at købe billige øl og mad.

Mere info på https://www.facebook.com/events/323800911080857/?fref=ts

//Troels

Skriv en kommentar